Mai atenţi cu serviciile stomatologice

Articol publicat in sectiunea Social pe data 19 decembrie 2014

stomatologie 2_1

Tot mai mulţi români ajung în cabinetul stomatologic nu doar pentru extracţii dentare, ci şi pentru cele mai scumpe tratamente de păstrare a dinţlori. Bătrânii nu mai acceptă dinţi din metal, iar pentru tineri, aparatul dentar a devenit accesoriu.

„Este constantă creşterea interesului pentru tratamentele de calitate, conservative şi diminuarea considerabilă a celor ce preferă extracţiile înainte de a epuiza toate variantele de tratament. De asemenea, preocuparea estetică este evidentă şi nu se mai manifestă doar la doamne şi domnişoare cochete. Nici pentru cei mai mulţi dintre bătrânii din Bucureşti nu mai reprezintă o soluţie acceptabilă dinţii din metal”, a declarat, pentru Mediafax, dr. Claudiu Lupaşcu, proprietar al LLL Dental.

El spune că înclinaţia către tratamente de calitate şi implicit mai scumpe vine şi din partea pacienţilor cu venituri reduse, aceştia alegând să-şi rezolve problemele pe rând, dar cu variante de calitate.

 

Implanturile, „vedetele” ultimilor ani

Potrivit doctorului Lupaşcu, vedetele ultimilor ani sunt implanturile dentare, dar şi tratamentele de estetică dentară.

„În mod cert, vedetele ultimilor ani sunt implanturile dentare. Odată cu acumularea de informaţii, studii, evidențe clinice şi prin proba timpului, implantul dentar a devenit tratamentul de elecţie în edentaţii (…) O altă evoluţie notabilă în structura serviciilor stomatologice este creşterea ponderii tratamentelor bazate pe soluţii de biocompatibilitate şi estetică. Astfel, lucrările cu structura de zirconiu sau integral ceramice câştigă teren în faţă celor metalo-ceramice”, mai spune doctorul Lupaşcu.

De asemenea, o altă tendinţă a ultimilor ani este schimbarea percepţiei tinerilor în ceea ce priveşte aparatele dentare. „De la copii şi adolescenţii care se jenau să se observe că sunt purtători de aparate ortodontice, am ajuns la o generaţie care se mândreşte cu ele. Avem şi solicitări de aparate ortodontice pe care trebuie să le facem să fie cât mai vizibile, în diverse culori şi cu accesorii”, mai spune Lupaşcu, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, stomatologul spune că 8 din 10 români au probleme cu dinţii şi mai mult de jumătate dintre ei nu au mai trecut pe la stomatolog de mai bine de un an. Oamenii invocă de cele mai multe ori, pe lângă costurile crescute, care ajung mari din cauza lipsei prevenţiei, lipsa de timp sau frică de medicul stomatolog.

În ceea ce priveşte preţurile serviciilor stomatologice, Lupaşcu spune că acestea nu au mai crescut din anii 2007-2008, iar variaţiile care apar pe piaţă sunt consecinţa diferenţei de tehnologie şi materiale folosite.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!