Mai atenţi la sănătate

Articol publicat in sectiunea Social pe data 18 septembrie 2014

Românii sunt mai atenţi la sănătatea lor. 76% din populaţie a mers cel puţin o dată la medic în ultimul an, în creştere cu 10 puncte procentuale faţă de 2013, iar 21% aleg mai degrabă la serviciile private decât cele de stat. „Tendinţa de schimbare a comportamentului în ceea ce priveşte grija faţă de sănătate este întărită şi de diminuarea semnificativă a numărului de persoane care nu merg în general la medic. Astfel, dacă în 2011 procentul celor care nu mergeau la medic era de 35%, în 2014 acest procent a ajuns la 9%”, potrivit unui studiu realizat de GfK pentru compania de servicii medicale private MedLife.

Studiul arată că 21% din populaţie utilizează mai degrabă serviciile medicale private, în creştere cu cinci puncte procentuale faţă de 2011, această preferinţă fiind mai frecventă în rândul tinerilor cu vârste între 25 şi 34 de ani, care au studii medii sau superioare.

Cel mai important factor în alegerea furnizorului rămâne în continuare calitatea actului medical, cu o pondere de 58% la nivelul întregii populaţii şi de 68% în rândul celor care utilizează serviciile medicale private.

Potrivit sursei citate, cele mai utilizate servicii medicale în clinicile private sunt cele stomatologice, ginecologice, medicină internă şi medicina muncii, cu un procent semnificativ mai mare al celor care preferă serviciile de ginecologie la privat (23%) decât la stat (10%).

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!