Mai multe produse românești în marile hoteluri

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 4 martie 2016

Premierul Dacian Cioloș consideră că, în paralel cu analizarea proiectului de impunere a unei cote de vânzare a produselor locale în marile magazine, ar trebui promovat și un program care să crească numărul produselor românești vândute în principal în marile hoteluri.

Remarca este lansată în contextul în care Senatul a adoptat, anul trecut, un proiect care obligă magazinele să comercializeze carne, fructe și legume din producția locală în proporție de minimum 51%, scrie profit.ro.

„Înainte de a ne gândi sau în paralel cu analiza posibilității de a comercializa mai multe produse românești agro-alimentare în hypermarket-urile din România, haideți să ne gândim cum să valorificăm mai multe produse românești locale în unitățile turistice din România, pentru că încă este o marjă de manevră acolo. V-aș provoca să vă implicați într-un proiect de genul «Turism rural cu alimentație locală»”, a spus Cioloș.

Premierul a precizat că se referă în acest sens la pensiuni, dar mai ales la marile hoteluri, unde trebuie găsite modalități de folosire a mai multor produse românești.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!