Mai mulți pasageri pe aeroporturile Capitalei

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 7 august 2014

Traficul aerian pe cele două aeroporturi din Bucureşti – Otopeni și Băneasa – a crescut cu aproape 11% în luna iunie, până la nivelul record de 800.900 pasageri, iar la nivelul primului semestru a înregistrat un avans de circa 7%, la 3,74 milioane pasageri.

„Numărul pasagerilor care au tranzitat cele două aeroporturi din Bucureşti în primul semestru din 2014 a înregistrat o creştere de aproape 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri în întreg anul 2014. Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere accentuată a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european”, se arată într-un comunicat al companiei care administrează cele două aerogări ale Capitalei.

Numărul de aterizări și decolări a crescut cu peste 10% în iunie, comparativ cu aceeaşi lună din 2013, ajungând la peste 9.500 de aterizări şi decolări. În primul semestru au fost consemnate aproape 48.000 mişcări de aeronave, în urcare cu aproape 4%, scrie Mediafax.

La nivelul primului trimestru, traficul aerian a depăşit 1,5 milioane de pasageri pe cele două aeroporturi, numărul pasagerilor fiind mai mare cu 4,5% faţă de perioada similară a anului trecut.

În anul 2013, cele două aeroporturi ale Capitalei au fost tranzitate de 7,64 milioane de pasageri, în creştere cu 1,3%, iar numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) s-a ridicat la 96.000.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 37 de companii aeriene, care transportă pasageri către 87 de destinaţii.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!