Mai puţine scutiri de la plata impozitelor locale

Articol publicat in sectiunea Social pe data 19 mai 2014

Guvernul va restrânge numărul scutirilor de la plata impozitelor locale prevăzute în lege şi va lăsa autorităţile locale să decidă cine poate să mai fie scutit de la această plată ori să contribuie cu o sumă mai mică, măsură prin care sunt, însă, deja anticipate venituri suplimentare. Operaţiunea a fost anunţată de Guvern la Bruxelles, prin programul de convergenţă pentru perioada 2014-2017 şi transmis Comisiei Europene.

„Pentru creşterea autonomiei locale – restrângerea numărului scutirilor prevăzute în lege, acest atribut revenind autorităţilor locale, care vor avea competenţa de a decide reducerea sau scutirea de la plata impozitelor locale pentru anumite categorii de contribuabili”, se arată în document, potrivit Mediafax.

Măsura a fost inclusă la capitolul privind elementele consolidării politicii fiscal-bugetare fixate de Guvern pe termen mediu, „pe partea de venituri”.

În prezent, impozitul pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport nu este perceput în cazul unor categorii de persoane, precum veteranii şi văduvele de război, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi persoanele încadrate în gradul I de invaliditate, persoanele persecutate politic de regimul comunist, luptători la Revoluţia din 1989.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!