Mai putini bani de la cei plecati in strainatate

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 23 decembrie 2013

Romanii care lucreaza in Germania sau Marea Britanie trimit in tara, in medie, 350 de euro, fata de cei din Italia sau Spania, care trimit cu 100 de euro mai putin. Potrivit datelor companiilor specializate in transferul de bani, suma medie trimisa de catre un roman care lucreaza in strainatate a scazut de la 425 de euro, in 2009, la 295 euro, in 2013.

In aceste conditii, datele arata ca tot mai multi romani aleg sa munceasca intr-o tara din Nord, unde salariile sunt mai mari. De asemenea, creste si numarul celor care au ales sa migreze in SUA, pentru un loc de munca mai bine platit.

Statisticile arata ca inaintea crizei, banii trimisi in tara de romanii din Italia si Spania reprezentau doua treimi din transferurile totale catre Romania, in timp ce Germania, Marea Britanie si America contribuiau doar cu cate 5 procente fiecare, relateaza stirileprotv.ro. In prezent, banii transferati din Italia si Spania au scazut la mai putin de jumatate din total, in timp ce sumele trimise din Marea Britanie si America s-au dublat sau chiar triplat.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!