Mai puțini câștigători la Loteria bonurilor

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 15 mai 2015

O soluție pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale să fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile câștigătoare aferente unei zile, să fie selectați doar 100 de câștigători, astfel încât suma primită să fie consistentă, iar solicitarea bonului să fie stimulată, afirmă ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici

„Este o soluție, și anume aceea ca să se păstreze aceeași abordare de a se extrage luna, ziua respectivă, bonurile fiscale din acea zi, eventual fără niciun fel de valoare – că ideea e să stimulezi solicitarea bonului fiscal, nu neapărat valoarea acestuia – , iar din acele bonuri, din acea perioadă, să se facă o nouă extragere, să spunem o sută de câștigători, la care să se împartă acel premiu de un milion de lei, astfel încât câștigurile să fie unele consistente”, a declarat ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax.

Pentru prima loterie a bonurilor fiscale, organizată a doua zi de Paște, au fost depuse până la începutul lunii mai peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor. Bugetul total aferent acestei extrageri, de un milion lei, urmează să fie împărțit, conform procedurii actuale, la numărul total de câștigători. În aceste condiții, valoarea premiului pentru fiecare bon câștigător se ridica, la începutul lunii mai, la 66 lei. Următoarea extragere de bonuri fiscale este programată pentru luna iulie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!