Mai stă Chiricheș sau pleacă?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 12 decembrie 2014

562 chirichesViitorul lui Vlad Chiricheş la Tottenham este în continuare incert. După un sezon în care a intrat în echipă foarte rar, românul a profitat de problemele de lot avute de londonezi, iar în ultimele patru etape a strâns trei prezenţe în tricoul trupei de pe White Hart Lane.

Chiricheș nu a evoluat chiar pe postul său favorit, fundaş central, ci a făcut-o în banda dreaptă, acolo unde Mauricio Pochettino nu s-a putut baza pe Kyle Walker (accidentat) şi Kyle Naughton (suspendat). Prestaţiile lui Chiricheş au fost peste aşteptări, iar englezii au crezutt că seria românului l-ar putea face pe Pochettino să ceară păstrarea sa şi din iarnă, după ce în urmă cu o lună despărţirea de Tottenham părea certă, în condiţiile în care nu mai reuşea să prindă echipa.

Mai nou însă, jurnaliştii notează că rămânerea lui Chiricheş la Tottenham poate depinde de Kyle Walker. Accidentat de la începutul sezonului, Walker se pregăteşte să revină în prima echipă, dar nu este foarte clar cât de repede va putea reveni la forma normală şi nici dacă starea fizică îi va permite să joace meci de meci la cel mai înalt nivel. Dacă Walker va fi apt 100% şi nu va mai avea probleme, cel mai probabil Chiricheş o va părăsi pe Tottenham în această iarnă. Altfel, românul are şanse să rămână şi să se bată pentru un loc te titular cu Naughton şi Dier.

“Chiricheş va pleca în acest sezon de pe White Hart Lane doar dacă Walker va dovedi că e gata să joace meci de meci. Dacă se va întâmpla aşa, Tottenham va avea postul acoperit suficient de bine, cu Naughton şi Dier, astfel încât să-i permită lui Chiricheş să plece.

Dar dacă Pochettino are dubii în legătură cu forma fizică a lui Walker la revenirea după accidentare, prestaţiile din ultimul timp ale românului par să fi fost suficiente pentru a-l confinge pe manager că e cea mai bună variantă de înlocuire a intrenaţionalului englez”, notează “Here Is The City”.

Dacă Vlad Chiricheş o va părăsi pe Tottenham în această iarnă, transferul va însemna cel mai probabil mutarea în alt campionat. Deşi s-a scris despre interesul lui Arsenal, şansele ca el să rămână în Premier League sunt mici.

AS Roma pare favorită pentru un transfer, italienii fiind gata să plătească 10 milioane de euro pentru un transfer încă din ianuarie. Suma este pe placul lui Tottenham, care ar recupera banii plătiţi Stelei în vara lui 2013 pentru transferul lui Chiricheş.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!