Mai ușor de călătorit cu copilul în străinătate

Articol publicat in sectiunea Acte, Articole importante, Diaspora pe data 1 aprilie 2016

calatorie-cu-copilul-in-strainatate-declaratie

Guvernul a aprobat unele reglementări referitoare la acordul părinților pentru ieșirea din țară a copiilor.

Declarația de acord a părintelui care nu îl însoțește pe minor în timpul călătoriei poate fi eliberată pentru mai multe călătorii, respectiv pentru o perioadă de până la trei ani, fără menționarea destinațiilor.

„Guvernul a aprobat un proiect care vine în acord cu politica de debirocratizare și simplificare procedurală care prevede modificările legate de acordul părinților privind ieșirea din România a cetățeanului român minor, în sensul în care declarația de acord a părintelui (…) să fie eliberată pentru mai multe călătorii, și nu pentru fiecare călătorie în parte. Adică să aibă o perioadă de până la trei ani de valabilitate, fără menționarea destinațiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, scrie News.ro.

—————————————

„Până acum trebuia făcută declarație pentru fiecare călătorie în parte, cu destinația respectivă. Simplificăm puțin procedura, eliminăm și obligativitatea menționării acestui scop al deplasării, printr-un proiect pe care l-am înaintat în Parlament.”

Dan Suciu

—————————————

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

2 pareri la “Mai ușor de călătorit cu copilul în străinătate”

  1. Angela Spune:

    Bună ziua! Am o întrebare: locuind în străinătate, respectiv Irlanda, în cazul în care doresc să călătoresc dus -întors doar eu cu fiica mea, acordul de deplasare trebuie întocmit obligatoriu la Consulat sau notarul avocat după caz) din orașul de reședință irlandeză. Vă mulțumesc!
    Cu stima,
    Angela

  2. Adriana Maria Spune:

    Daca guvernul a dat liber la valabilitatea declaratiei pt.scoaterea minorului din tara la valabilitatea de 3 ani ,atunci de ce notarii te conditioneaza fiecare dupa bunul plac,unii o luna altii 3 luni ,altii un an???

Spune-ti si tu parerea!