Maia Morgenstern, în spectacolul Tangou final de Mario Diament

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 4 iunie 2014

Londra_ICR_Maia Morgenstern_Tangou final

22 iunie, 5pm, la Leicester Square Theatre

„Poveşti spuse-n româneşte” are deosebita plăcere să anunţe ultimul spectacol al seriei înainte de vacanţa de vară. Celebra actriţă  Maia Morgenstern va oferi un tur de forţă actoricesc în spectacolul Tangou final de Mario Diament, producţia Teatrului Evreiesc de Stat, la Leicester Square Theatre, pe 22 iunie. În acest spectacol, partenerul ei de scenă este fiul ei, actorul Tudor Aaron Istodor.

Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe de teatru şi film din România  şi se bucură de o recunoştere extraordinară la nivel naţional şi internaţional. În film, a interpretat roluri excepţionale ca cel din Balanţa, regia Lucian Pintilie sau Fecioara Maria din filmul lui Mel Gibson, Patimile lui Hristos. A jucat alături de cei mai importanţi actori români (Ştefan Iordache, Răzvan Vasilescu), iar în producţiile internaţionale i-a dat replica, printre alţii, Monicăi Belluci sau Andy Garcia.

În teatru, rolurile din Trilogia antică, regia Andrei Şerban, producţia Teatrului Naţional din Bucureşti şi Astă seară Lola Blau, producţia Teatrului Evreiesc de Stat, au fost răsplătite cu premii de interpretare şi au fost văzute de mii de spectatori, în cazul Trilogiei, chiar de pe două continente.

În Tangou final se întâlnesc o actriţă celebră retrasă din viaţa publică şi un tânăr ziarist în căutarea unui subiect. Dar premisele nu sunt întotdeuana respectate, iar preţul aflării adevărului poate fi prea scump.

Spectacolul face parte din seria Poveşti spuse-n româneşte, care îşi propune să promoveze în Marea Britanie şi Irlanda teatrul românesc prin prezentarea unora dintre cele incitante spectacole din România. Până în prezent proiectul a reuşit să aducă la Londra spectacole care i-au avut în distribuţie pe Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Oana Pellea, Vlad Zamfirescu şi Mirela Oprişor, majoritatea dintre ele având la bază texte româneşti.

Proiectul este o iniţiativă privată care aparţine Claudiei Cîrlig şi este sprijinit la nivel local de ICR Londra.

Comunicat Tangou Final


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!