Mâinile sus şi banii jos!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora, E țeapă pe data 30 martie 2015

fraud_alert

 

De ce trebuie să fii foarte atent şi în 2015

„Mâinile sus şi banii jos!” Aşa spun unii băieţi care nu stau prea mult la tocmeală. Ei indică exact ceea ce-şi doresc şi, chiar dacă e un pic anapoda ideea de a pune banii jos când ţii mâinile sus, nu acceptă cu lejeritate un refuz. Este de preferat să nu ai de-a face cu asemenea indivizi.

De cele mai multe ori, ei vor pune mâna pe un ceas, un mobil sau un 17 lire sterline în bancnote şi monede. Mare schemă!

Adevăraţii borfaşi lucrează însă altfel: ei găsesc persoane aflate într-o anumită situaţie de vulnerabilitate, reuşesc să câştige încrederea şi bunăvoinţa victimei şi execută cu mare precizie înşelăciunea, conform planului. Cu cât borfaşul este mai abil, cu atât poate câştiga mai mult. Nu vrei vizita unui astfel de borfaş…

 

Eternele taxe

Despre ce vorbim aici? Despre taxe, despre închiderea de an financiar, despre banii pe care trebuie să-i recuperezi de la stat din taxele achitate suplimentar pe parcursul anului financiar 2014-2015 şi despre faptul că ai putea merge cu inima deschisă şi cu gândul înflăcărat de ideea unei sume bunicele ce ar trebui să intre cât mai rapid în buzunarul tău şi, în schimb, să dai de o persoană sau o firmă care să te lucreze cum nu mai ei ştiu să lucreze. Adică, după ce ai muncit un an întreg gândindu-te că în aprilie 2015 vei putea să recuperezi nişte bani, după ce că, poate că nici n-ai avut de muncă tot anul iar suma de primit ar putea reprezenta aproape o salvare, după ce că banii ăştia sunt „ai tăi”, îi pierzi.

 

Ghinion?

Da şi nu. Înainte de a-ţi preda payslip-urile, inclusiv cele de la, mai nou, compania umbrelă, îţi poţi pune unele întrebări: „Este o firmă serioasă?” (Da – corect, Nu – greşit); „Este o firmă nouă?” (Da – greşit, Nu – corect); „Nici măcar nu e firmă? Vă întâlniţi la cafenea sau în alte locuri, nu ştii cum îi cheamă, de unde să-i iei?” (Da – greşit, Nu – corect); „Are serviciul prea ieftin?” (Da – greşit, Nu – corect); „Face promisiuni care gâdilă total, precum că se primesc sigur banii în 2, 3 sau 5 zile, că poţi recupera absolut toţi banii, indiferent de situaţie, că se poate orice etc?” (Da – greşit; Nu – corect) şi alte întrebări asemănătoare.

Ideea generală este faptul că în 2015, datorită situaţiei prelungite de criză, există şanse destul de mari ca unul sau altul să-şi asume rolul de borfaş şi să încerce să dea un tun, de ce nu, pe spinarea ta şi a altora ca tine, care doresc să-şi recupereze taxele. Fiecare dintre noi cunoaşte sau a auzit de persoane rămase fără taxe în anii trecuţi datorită unor aşa-zişi consultanţi care au darul de a dispărea, victime care, pe lângă faptul că au pierdut nişte bani, s-au trezit şi cu investigaţii de la autorităţi pe alţi ani financiari, pentru că taxele lor au fost făcute în stilul cel mai agresiv.

De aceea, liniştea poate fi cumpărată prin a apela la firme cu reputaţie, firme care şi-au făcut ani la rând treaba cu seriozitate, firme care nu promit orice pentru a te atrage în barca lor ci, dimpotrivă, sunt sincere cu tine şi îţi explică posibilitatea de a se ivi anumite probleme la procesarea aplicaţiilor, aşa cum se întâmplă oriunde în fiecare an. Ai grijă de tine!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!