Majorarea salariilor profesorilor, oficială

Articol publicat in sectiunea Social pe data 13 noiembrie 2015

profesori 2

Salariile personalului din sistemul public de învățământ vor fi majorate cu 15% începând cu 1 decembrie, de această creștere urmând să beneficieze aproape 360.000 de angajați, a informat Ministerul Educației.

Sursa citată precizează, într-un comunicat transmis Mediafax, că măsura este prevăzută într-o ordonanță de urgență adoptată la 4 noiembrie de Guvern.

Ministerul Educației precizează că de această creștere a salariilor vor beneficia 359.810 de cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic, respectiv: 290.000 de persoane din învățământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unitățile finanțate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învățământul universitar și 4.460 de persoane din unitățile finanțate din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Potrivit actului normativ, începând cu 1 decembrie se majorează cu 15% față de nivelul acordat pentru luna noiembrie a acestui an cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ, personalul nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, unitățile conexe ale învățământului preuniversitar de stat, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare.

„De această majorare vor beneficia, de asemenea, angajații din Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, inspectoratele școlare județene și al municipiului București, precum și personalul nedidactic din celelalte unități aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice”, se arată în comunicat.

De asemenea, începând cu aceeași dată, sporurile și indemnizațiile care nu fac parte din salariul de bază al personalului din învățământ se majorează cu același procent, de 15%, în măsura în care angajații își desfășoară activitatea în aceleași condiții.

„Măsura adoptată de Guvern are un impact financiar estimat pentru anul 2016 la 1,666 miliarde de lei”, se arată în comunicat.

Angajații din învățământul preuniversitar și universitar au mai beneficiat în anul 2015 de alte două majorări salariale: cu 5%, începând cu luna martie, și cu încă 5%, din luna septembrie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!