Majoritatea parlamentară, trei ani de la preluarea puterii

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 1 mai 2015

Victor Ponta2

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat luni, cu ocazia marcării a trei ani de la preluarea puterii de către actuala majoritate parlamentară, că moțiunea de cenzură din 27 aprilie 2012 și venirea la putere a opoziției de atunci au fost o schimbare istorică, unică în istoria după Revoluția din 1989. Opoziția a calificat evenimentul de luni drept „politică ieftină” și a acuzat puterea că a „trișat” în 2012.

„Am participat în mod activ la un eveniment unic până acum în cei 25 de ani de democrație, schimbarea democratică prin moțiune de cenzură a unei majorități parlamentare și venirea la putere a opoziției printr-un program de guvernare pe care și astăzi îl avem în vigoare și din care ne-am inspirat și am reușit să realizăm o parte importantă”, a spus Ponta, în deschiderea evenimentului organizat de PSD.

El a mulțumit celor care au votat moțiunea de cenzură și a arătat că istoria nu se poate rescrie, chiar dacă nu toți cei 235 de parlamentari care au votat în 2012 au onorat acum invitația de a participa la eveniment.

Ponta s-a declarat mândru că a votat moțiunea și suspendarea fostului președinte Băsescu. „Nu m-am răzgândit, nu m-am împrietenit cu cei pe care i-am dat jos”, a arătat liderul social-democrat.

La evenimentul organizat de PSD au venit lideri și parlamentari PC, PLR și ai grupului minorităților naționale.

Victor Ponta a mai afirmat, la același eveniment, că partidul s-a ținut de cuvânt când a spus că USL va avea „președinte PNL” și premier PSD și că promisiunea „Băsescu și Udrea la închisoare” este parțial realizată.

 

„Politică ieftină”

De partea cealaltă, fostul ministru al justiției Cătălin Predoiu a declarat, pentru Mediafax, că, în timp ce el și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu au fost „miniștri tehnocrați, sprijiniți politic de PNL și ulterior PDL”, Victor Ponta a fost „unul dintre cei mai mediocri miniștri politici” și „parte a regimului Băsescu” și a calificat drept „politică ieftină” evenimentul „Trei ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”, organizat luni de PSD.

La rândul său, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a postat pe Facebook un mesaj adresat actualei puteri, pe care o acuză că, în urmă cu trei ani, a „trișat” pentru a câștiga, a negociat cu „lașii” și i-a „cumpărat pe cei slabi”, după care s-a „înfruptat lacom”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!