Majoritatea șomerilor au peste 40 de ani

Articol publicat in sectiunea Social pe data 18 martie 2016

someri5_1La finalul anului trecut, 56,5% dintre șomerii României aveau peste 40 de ani, iar dintre aceștia, mai bine de jumătate sunt trecuți de 50 de ani, angajatorii fiind reticenți în angajarea lor pe motiv că învață mai greu lucruri noi, se mișcă mai încet și au mai multe pretenții, arată datele unui studiu publicat de Coaliția anti-discriminare, citat de News.ro.

Piața forței de muncă din România nu acordă prea multe șanse persoanelor trecute de prima tinerețe, care se confruntă cu șomajul într-o perioadă în care s-ar aștepta ca valoarea, experiența și priceperea deprinsă de-a lungul anilor să le fie răsplătite. Statisticile arată că peste jumătate din șomerii României sunt trecuți de 40 de ani.

„Societatea funcționează pe bază de stereotipuri și prejudecăți. Ar fi mult prea simplu însă să fie doar atât. Societatea discriminează, nedreptățește, pune la zid fără drept de apel. Pe de o parte se consideră că o persoană este aptă de muncă până la 65 de ani, vârsta de pensionare pentru bărbați în România și în majoritatea statelor europene, iar pe de altă parte, atunci când se fac angajări, companiile resping candidații peste 40-50 de ani fără a le mai testa calitățile”, se arată în comunicatul Coaliției anti-discriminare.

„Ascunzându-se în spatele unor cuvinte precum lipsa de entuziasm, dexteritate sau rapiditate, angajatorul dă voit cu piciorul unei persoane experimentate, loiale și chibzuite”, mai spun autorii studiului.

 

Discriminare

Specialiștii spun că, în condițiile în care găsirea unui loc de muncă nou este un demers laborios pentru oricine, acesta devine cu atât mai dificil pentru cei ai căror competitori sunt cu 15-20 de ani mai tineri, mulți angajatori privind vârsta mai înaintată ca pe un punct slab.

Tocmai de aceea, cei aflați la vârsta a doua se confruntă cu situații discriminatorii reale legate de serviciu – sunt forțați să se pensioneze mai devreme, le este refuzată formarea profesională pe motiv că nu reprezintă o investiție pe termen lung sau nu mai sunt reangajați dacă rămân fără locul de muncă.    

Statisticile Națiunilor Unite estimează că vârsta medie a populației României va ajunge la 49 de ani în anul 2050, de la 40 de ani în anul 2015. În mai puțin de zece decenii, mai mult de o treime din populația Europei va avea peste 60 de ani și un sfert va depăși vârsta de 65 de ani.

Legislația românească interzice discriminarea pe criteriul vârstă în domeniul muncii. Coaliția anti-discriminare oferă consiliere juridică online în mod gratuit tuturor celor discriminați și încurajează sesizarea online a cazurilor de discriminare pe site-ul său.

Discriminarea se plătește cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică sau cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă vizează un grup de persoane sau o comunitate, potrivit legislației în vigoare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!