Mall-ul, preferatul românilor

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 10 iulie 2014

Consumatorul român preferă ca magazinele sale favorite să fie toate în acelaşi loc, cât mai aproape de un hipermarket. De aceea, atunci când ies la cumpărături, şapte din zece români preferă

mall-urile. Şi aproape nimeni nu îşi face cumpărăturile în magazinele stradale. Lucrurile stau complet diferit în România faţă de restul Europei, unde magazinele de pe marele artere comerciale atrag mult mai mulţi clienţi. În România, însă, nu există nicio arteră comercială mare, relatează Digi24.

Un studiu CBRE arată că 70% dintre consumatori preferă centrele comerciale mari, adică mall-urile. 27% preferă centrele comerciale mici, care găzduiesc în general mai multe magazine de haine. Şi doar 2% preferă magazinele stradale.

Consumatorul român pare să prefere mall-urile din comoditate, pentru că în ele găsesc de toate: magazine de haine, magazine de electronice, librării, locuri de joacă, cinematografe, restaurante şi nu în ultimul rând, hipermarketuri. Unii clienţi intră în mall-uri special pentru supermarketurile sau hipermarketurile din ele. Alţii intră în supermarketurile mall-urilor după ce şi-au cumpărat haine sau au văzut un film. În orice caz, mall-urile, cu gama lor largă de produse, i-au îndepărtat aproape definitiv pe consumatori de magazinele stradale.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!