Mână liberă la ISU să închidă cluburile

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 noiembrie 2015

Premierul demisionar Victor Ponta a anunțat, marți, o reglementare prin care reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor avea posibilitatea de a verifica și închide localurile care nu îndeplinesc condițiile de siguranță pentru a funcționa.

„Vreau să modificăm prin OUG și să clarificăm partea legislativă și competența legislativă. Suntem într-un moment în care, în cazuri speciale, trebuie să luăm măsuri speciale. Avem iresponsabilitate și chiar lăcomie din partea celor care desfășoară activități comerciale. (…) Adoptăm OUG prin care dăm putere directă celor de la ISU să verifice aceste localuri în care au loc acțiuni care implică foarte multă lume și să ia pe loc măsura închiderii, sigilare.

(…) E un singur articol care dă dreptul ISU să închidă cu un sigiliu, cum face ANAF, acele localuri și cluburi care pun viața în pericol celor care sunt acolo. Nu vrea nimeni să oprească cluburile și discotecile din România. Vrem să le închidem pe cele care au potențialul de a deveni cimitire”, a declarat fostul premier, în ședință de guvern. „Dăm dreptul prin lege – ISU să ia măsuri de închidere pentru toate acele locuri și localuri publice. Prin asta nu îi ajutăm și salvăm pe cei de vineri, ci îi salvăm pe cei care săptămâna viitoare pot fi în aceeași situație”, a adăugat Ponta.

Acesta a menționat că măsurile dure nu pot fi luate doar de autoritățile locale. În plus, le-a reproșat miniștrilor birocrația din instituțiile pe care le conduc.

„Combinația de iresponsabilitate și lăcomie din partea celor care au activități comerciale și birocrația pe care o știți foarte bine și pe care v-o reproșez dvs., miniștrilor, pentru că aveți mii de funcționari care plimbă hârtii și, când apar necazuri, schimbăm miniștri, guverne, primari, dar ei rămân tot acolo.

Degeaba am câștigat bătălia cu economia, că bătălia cu birocrația n-am câștigat-o. Sunt măsuri extreme, dure. Nu închidem toate cluburile din țară, ci doar pe acelea care nu respectă regulile și doar pe perioada în care nu fac ceea ce trebuia să facă de mult timp”, a subliniat Ponta.

„Aud în fiecare zi cereri de măriri de salarii, dar nu aud că se întâmplă ceva în acele autorități locale pentru a fi mai puțină birocrație și mai multă responsabilitate. Toată lumea vrea salarii mai mari. Salarii mai mari o să fie când o să fie mai multă competență și mai multă responsabilitate. Avem mai multă lipsă de responsabilitate decât aveam în urmă cu 25 de ani”, a acuzat Victor Ponta.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!