Manager de succes în Germania

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 23 mai 2015

„Femeile din mediul de afaceri nu trebuie să se sperie de nimic, nu este mai greu decât în altă lume”, spunea, în 2012, Ioana Lemnaru, care ocupă în prezent o poziție importantă în cadrul grupului Daimler în Germania.

„Şansa pe care am primit-o, de a lucra într-un context internaţional, în special şi prin poziţia pe care o ocup în prezent este una imensă, care mă motivează în fiecare zi pentru noile provocări”, afirmă acum Ioana Lemnaru, într-un portret pe care i-l dedică Business Magazin, în cadrul unei ample analize recente despre femei manager de origine română de ale căror decizii depind zeci de mii de angajați din Europa.

„Pe termen lung, îmi doresc să ocup diferite funcţii în filialele Daimler din alte ţări, să acumulez experienţă şi în alte arii de activitate, ca să îmi pot împlini visul de a prelua conducerea companiei locale”, spunea, în 2013, Ioana Lemnaru, pe când conducea divizia de vanuri a Mercedes-Benz România, cea care comercializează utilitarele cu greutate mai mică de 3,5 tone.

După doar un an, Ioana Lemnaru avea să obţină promovarea mult râvnită, preluând poziţia de senior manager al Mercedes-Benz Cars în cadrul grupului Daimler, în departamentul de market management pentru Europa Centrală şi de Est şi Asia Centrală. Ea coordonează acum, de la Stuttgart, vânzările mărcilor Mercedes-Benz şi smart în aceste regiuni şi monitorizează indicatorii de performanţă.

„După 11 ani de activitate în cadrul companiei Mercedes-Benz România, unde în ultimii şapte ani am făcut parte din managementul companiei, acest pas a fost logic pentru continuarea carierei mele. Şansa pe care am primit-o, de a lucra într-un context internaţional, în special şi prin poziţia pe care o ocup în prezent este una imensă, care mă motivează în fiecare zi pentru noile provocări”, spune Ioana Lemnaru, cea care a început ca secretară în 2003 şi este astăzi una dintre cele mai puternice românce din industria auto la nivel european, potrivit Business Magazin.

Prin mutarea la centru, ea a schimbat divizia de vânzări, de la dubiţe la autoturisme, noii parteneri de discuţie fiind acum distribuitorii generali ai mărcii Mercedes-Benz şi smart. „Definirea politicilor de vânzare şi de preţ pentru atingerea obiectivelor de vânzare şi financiare sunt în continuare principalele mele responsabilităţi, dar de data aceasta într-un context internaţional”, declară ea.

Ioana Lemnaru mai spune că procesul efectiv de recrutare pentru o astfel de poziţie de management începe cu mulţi ani înainte de numirea efectivă, după ce a fost recunoscut potenţialul candidatului respectiv şi compania a investit în planuri de dezvoltare individuală şi în programe de promovare care să îl pregătească pentru anumite funcţii.

 

 

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!