Managerii români, tot mai performanți

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 25 martie 2016

Echipele de conducere de la multe companii mari au ajuns să fie formate preponderent din români, tendință susținută de maturizarea managerilor locali, dar și de costurile mai mici față de cele implicate de un expat, apreciază Oana Datki Botolan, reprezentantă a firmei de consultanță Consulteam.

„Principalul motiv al acestor mișcări este că românii manageri s-au maturizat, au avut timp să învețe, sunt suficient de pregătiți să ocupe funcții de management. Un al doilea motiv pentru această evoluție poate fi legat de costuri. Pentru un expat, costurile sunt ușor disproporționate, și nu este vorba neapărat de salariu, ci de cheltuieli cu locuința, mutarea familiei, costurile cu educația copiilor“, a spus Oana Datki, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, la nivel de top management în multinaționale continuă să domine expații, iar în sistemul bancar doar patru bănci din top 10 au CEO român.

Această tendință ar putea să continue, și nu pentru că nu ar exista români suficient de bine pregătiți pentru a ocupa astfel de poziții, ci în principal ca urmare a politicii rotației de cadre (CEO) din cadrul băncilor mari și marilor companii multinaționale, mai spune Oana Datki Botolan.

Potrivit unui studiu realizat de grupul de firme din domeniul imobiliar Nordis, cetățenii străini veniți în București de regulă cu jobul preferă să locuiască în zona centrală sau în cea de nord a Capitalei, zona Băneasa-Pipera fiind preferată de familiști, pe când Dacia-Polonă-Piața Romană-Universitate fiind aleasă de personalul diplomatic și de tineri. Chiriile variază între 1.000-1.800 euro pentru apartamente cu trei camere și 1.600-2.500 euro pentru apartamente cu patru camere.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!