Mănânci gratis dacă nu primeşti bon fiscal

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 21 aprilie 2014

Clienţii restaurantelor şi barurilor care nu emit bon fiscal vor pleca fără să plătească, propun patronatele din turism, alături de TVA de 9% la alimentaţia publică, trecerea bacşişului pe notă şi scutirea de jumătate din taxele şi impozitele pe clădire pentru hotelurile cu activitate sezonieră.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au propus recent o listă cu 25 de puncte Departamentului pentru IMM şi Turism şi Autorităţii Naţionale pentru Turism, măsurile având ca scop redresarea turismului românesc.

Una dintre măsuri vizează, după modelul grecesc, introducerea posibilităţii ca clienţii care nu primesc bon fiscal în unităţile de alimentaţie publică să nu plătească nota. „În acest fel, personalul de servire va fi determinat să emită nota de plată fiscalizată, sub sancţiunea de a nu primi banii de la client. Toate sumele astfel încasate vor fi fiscalizate, ceea ce va aduce bugetului de stat TVA, impozit pe profit şi alte taxe”, a declarat agenţiei Mediafax Lucia Morariu, preşedintele ANAT.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!