Mâncare românească într-o prezentare occidentală

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 26 iunie 2016

Londra_Crystals of London_Deluxe Catering

Restaurantul cu specific românesc Crystals of London a lansat pe 16 iunie 2016, în cadrul unui eveniment la care au participat membri ai comunităţii române din Londra, un concept inovator: Deluxe Catering.

Deluxe Catering este un proiect de suflet, prin care echipa Crystals of London îşi propune să facă cunoscute reţete tradiţionale autentice româneşti sub o formă modernă. Plecând de la premiza că România este cu adevărat gustoasă, Crystals of London a identificat tradiţiile culinare arhetipale pe care le-a reinterpretat prin prisma gourmet, pentru a readuce în actualitate savoarea României şi gusturile copilăriei noastre.

Deluxe Catering îşi propune să redescopere şi să reinventeze bucătăria tradiţională românească, să demonstreze că aceasta poate să ţină pasul cu vremurile. S-a creat şi promovat până acum falsa impresie că bucătăria românească înseamnă doar mâncăruri gătite ca la mama acasă, prezentate în vase de lut şi servite cu linguri de lemn. Echipa Crystals vrea să aducă un aer nou în gastronomia românească, să regândeasca reţete vechi şi, prin produsul final, cu identitate românească dar interpretare universală, să promoveze România la un alt nivel.

—————————————

„Deluxe Catering îşi propune să livreze o lecţie de virtuozitate în orice preparat şi să arate că se poate face bucătărie românească elevată, păstrând esenţa arhaică a reţetelor, dar combinând diferit ingredientele şi prezentând altfel produsul final.”

Mariana Tipa, manager Crystals of London

—————————————

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!