Manchester United, cel mai valoros brand de fotbal

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 15 iunie 2015

man-utd-men

Man Utd. tocmai ce i-a luat locul lui Bayern Munich, devenind cel mai valoros brand de fotbal de pe mapamond, conform unui raport al firmei de consultanţă Brand Finance.

În ciuda faptului că nici în ultimul sezon clubul de fotbal englezesc nu a reuşit să obţină vreun trofeu, brandul clubului de fotbal de pe Old Trafford este estimat la valoarea de $1,2 miliarde (£789 milioane). De fapt, şase din primele 10 branduri ca valoare din lume sunt englezeşti. Barcelona, spre exemplu, care a câştigat Liga Campionilor săptămâna trecută, a coborât două poziţii pentru a ocupa locul şase în acest clasament, cu o valoare estimată la $773 de milioane.

Valoarea brandului Manchester United a crescut cu 63% faţă de 2014, aceasta datorită sponsorizării Chevrolet, înţelegerii pe 10 ani cu Adidas, în valoare de £750 milioane şi mai ales datorită înţelegerii de £5,1 miliarde obţinute de clubul englezesc pentru drepturile de televizare din Premier League.

Şi, chiar dacă un cotidian sportiv din Spania a sugerat că numărul global de fani al clubului de pe Old Trafford este în scădere, raportul Brand Finance a spus că, chiar dacă s-ar da crezare zvonului că numărul de fani s-a micşorat, Manchester United are în continuare un număr vast de fani în India, Asia de Sud-Est şi în China, totalizând peste jumătate de miliard de iubitori ai clubului.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!