Manevre navale NATO la Marea Baltică. Rusia, lăsată pe afară

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 19 mai 2014

NATO a anunțat luni lansarea unui exercițiu naval la Marea Baltică, la care participă 18 state membre și nemembre ale Alianței Nord-Atlantice, dar fără participarea Rusiei, în urma suspendării oricărei cooperări civile și militare cu această țară, din cauza intervenției în Ucraina. Acest exercițiu de salvare submarină – Dynamic Monarch -, organizat o dată la trei ani, implicând mobilizarea unor nave militare, submarine, avioane și elicoptere, se va desfășura până la 23 mai, din portul Gdynia, în nordul Poloniei, precizează NATO într-un comunicat.

Acest tip de exercițiu vizează testarea și consolidarea procedurilor internaționale de salvare a unor submarine aflate în pericol, precizează NATO, subliniind că peste 40 de forțe navale din lume exploatează submarine.

Rusia nu va participa la acest exercițiu „în urma deciziei NATO, luna trecută, de suspendare a oricărei cooperări cu această țară, ca răspuns la încălcarea de către Moscova a dreptului internațional și a principiilor fundamentale care stau la baza parteneriatului nostru”, a declarat un reprezentant NATO.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!