Manipularea genetică umană, mai aproape de cotidian în UK

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 15 februarie 2016

uk-legiferare-editare-genetica

Joaca de-a Dumnezeu este un subiect extrem de controversat în toată lumea. UK însă, preferă să lase discuţiile de-o parte şi să reglementeze puţin câte puţin aceste lucruri, sugerând de cele mai multe ori că beneficiile pot fi mult mai importante decât riscurile şi nedorind să rămână în urmă faţă de cei care oricum experimentează la negru pe o piaţă ce ar putea fi extrem de lucrativă.

 

Marea Britanie legalizează editarea genetică a embrionilor umani

Cercetătorii din Marea Britanie au primit permisiunea de a edita genetic embrioni umani, un proiect care urmăreşte înţelegerea mai profundă a proceselor prin care un făt se dezvoltă şi conceperea unor metode de a se combate pierderea sarcinilor.

Cercetătorii vor folosi embrioni donaţi, nu mai mari de şapte zile. Embrionii nu vor putea fi transplantaţi ulterior în uterul unei femei, urmând să fie distruşi. Kathy Niakan a studiat dezvoltarea feţilor de mai bine de zece ani, afirmând că permisiunea de a edita genetic embrionii este un pas care le va permite cercetătorilor în perioada următoare să dezvolte tratamente revoluţionare pentru infertilitate.

 

trimiteri-sus-4

Curcubeu închis: pedofilie, homosexualitate, transsexualitate

O universitate introduce toaletele pentru toate sexele, naturale sau transformate

Eutanasie umană în toată regula

Englezii și maidanezii, sentimente la extreme

trimiteri-jos-4

 

„Vrem să înţelegem ce gene sunt implicate în dezvoltarea unui copil sănătos. Motivul pentru care este important să aflăm aceste lucruri este faptul că infertilitatea şi pierderile de sarcină sunt extrem de des întâlnite, dar nu foarte bine înţelese”, spune Kathy Niakan, cercetător HFEA. 

 

În drum spre legiferare: „copilul cu trei părinţi”

Doug Turnbull se pregătește, în clinica sa din Newcastle, să lanseze în următoarele luni o intervenție medicală de pionierat, cu beneficii substanțiale și repercusiuni etice considerabile, anunță Financial Times.

Abordarea sa este orientată către înlocuirea ADN-ului mitocondrial deteriorat din celulele umane – ceea ce duce la fenomenul cunoscut drept „copilul cu trei părinţi”.

Acesta așteaptă să obțină aprobarea reglementară și să înceapă să se ofere cuplurilor în cursul anului 2016. Procedeul oferă speranţe pentru zeci de părinți, care-și doresc ca copiii lor să nu aibă riscul de a moșteni o serie de probleme de sănătate.

Criticii acestor tehnici se plâng de faptul că transferul, în special cel pro-nuclear, distruge un ovul fecundat.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete:

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!