Manualele ar putea rămâne la elevi

Articol publicat in sectiunea Social pe data 4 septembrie 2014

Manualele din învăţământul primar ar putea rămâne la elevi, mai ales că pentru unii sunt singurele cărţi, iar cele pentru celelalte cicluri vor fi recuperate la sfârşitul anului şcolar, a declarat pentru Mediafax ministrul educaţiei, Remus Pricopie.

„Ne-am gândit ca, pentru început, elevii din ciclul primar să nu mai returneze manualele. Pentru unii copii, manualele sunt singurele cărţi. Apoi, copiii sunt prea mici şi unele cărţi se strică mai mult, aşa că am decis ca elevii din primar să păstreze cărţile”, a spus Remus Pricopie.

Ministrul educaţiei a precizat că, pentru o perioadă, manualele pentru elevii din celelalte cicluri de învăţământ vor fi returnate la sfârşitul anului şcolar.

„Până în 2014, Ministerul Educaţiei plătea pentru manuale 16 milioane de lei. Erau cărţi care se cumpărau cu 1,30 lei. Odată cu schimbarea manualelor, preţurile vor creşte”, a mai spus Remus Pricopie.

Elevii claselor I şi a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv în format electronic, anunţa în iulie ministrul educaţiei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!