Manualele ar putea rămâne la elevi

Articol publicat in sectiunea Social pe data 28 august 2014

Manualele școlare din învățământul primar ar putea rămâne la elevi, mai ales că pentru unii sunt singurele cărți, iar cele pentru celelalte cicluri vor fi recuperate la sfârșitul anului școlar, a declarat, luni, ministrul educației, Remus Pricopie, transmite Mediafax.

„Ne-am gândit ca, pentru început, elevii din ciclul primar să nu mai returneze manualele. Pentru unii copii, manualele sunt singurele cărți. Apoi, copiii sunt prea mici și unele cărți se strică mai mult, așa că am decis ca elevii din primar să păstreze cărțile”, a spus Remus Pricopie.

Ministrul educației a precizat că, pentru o perioadă, manualele pentru elevii din celelalte cicluri de învățământ vor fi returnate la sfârșitul anului școlar. „Până în 2014, Ministerul Educației plătea pentru manuale 16 milioane de lei. Erau cărți care se cumpărau cu 1,30 lei. Odată cu schimbarea manualelor, prețurile vor crește”, a mai spus Remus Pricopie.

Elevii claselor I și a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv în format electronic, anunța în iulie ministrul educației.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!