Manualele, elaborate împreună cu elevii, studenții și profesorii

Articol publicat in sectiunea Social pe data 18 decembrie 2015

Ministrul educației, Adrian Curaj, a anunțat că începând din vara anului viitor manualele vor fi elaborate împreună cu elevii, studenții și profesorii, precizând că materialul didactic după care vor învăța elevii în 2017 va fi gata la timp.

„O să vedeți că în zona de predictibilitate suntem în situația de a avea, după un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferențe anul acesta, o să vă spun pe scurt despre ce este vorba: manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Sigur, vor fi consultări până atunci, publice, dar vom avea, permiteți să folosesc un termen în engleză – summer camp și curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiari, cu tot cu tineri, copii, care împreună cu profesorii vor livra conținutul, cu clase, astfel încât să înțelegem și reacția celor care sunt beneficiarii manualelor”, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul educației, Adrian Curaj, citat de Mediafax.

El a dat garanții că manualele pentru 2017 vor fi gata la timp. „Vom veni la timp în luna octombrie, pentru a organiza licitațiile, să avem manuale în 2017. Este ceva nou, sunt convins că va fi spectaculos și ne va ajuta cu adevărat să aducem o picătură de inovare în ceea ce există acum, ceea ce înseamnă continuitate”, a mai declarat ministrul educației, Adrian Curaj.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!