Maratonistă la 91 de ani

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 5 iunie 2014

maratonista

Harriette Thompson este o bătrânică simpatică, de 91 de ani, care nu doar că se ţine bine pe picioare, dar chiar aleargă la maraton, scrie site-ul Ziare.com. Aceasta a terminat recent o cursă de 42 kilometri în 7 ore, 7 minute şi 42 de secunde, conform People, un record pentru această grupă de vârstă.

„Nu-mi vine să cred ce mare caz fac pe seama mea”, a declarat bătrânica din Carolina de Nord pentru Charlotte Observer. De parcă nu ar fi de ajuns şi aşa performanţa sa, femeia se reface în urma unui tratament pentru cancer. Aceasta a mers recent la şedințe de radioterapie, după ce a fost diagnosticată cu carcinom.

Vorbind despre cursa care s-a desfăşurat recent în San Diego, Harriette a declarat că primii 20 de kilometri au fost uşor de parcurs. Dificultăţile au început să apară la kilometrul 28, când sportiva amatoare a recunoscut că s-a întrebat dacă va reuşi să termine cursa, adaugă Ziare.com.

Odată ce a finalizat maratonul, singurele dorinţe ale Harriettei au fost să facă un duş şi să aţipească puţin. A doua zi urma să sărbătorească cea de-a 67-a aniversare a nunţii cu soţul ei, în vârstă de 90 de ani. Harriette a mărturisit că e de părere că niciodată nu e prea târziu să începi să alergi. În cazul ei, prima dată a fost la 76 de ani. Aceasta a declarat că, dacă va mai fi în viaţă la anul, va participa din nou la maraton şi că speră să scoată un timp şi mai bun.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!