Marble Arch, devenit din nou atracția romilor

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 9 aprilie 2014

Polițiștii britanici au ridicat la sfârșitul săptămânii trecute mai mulți romi din România, care agasau turiștii și vânzătorii de lângă Marble Arch, scriu jurnaliștii de la Daily Express. Grupul era format din peste 20 de persoane care dormeau în stradă, chiar în fața unui bloc de apartamente de pe Park Lane.

Potrivit Daily Express, localnicii s-au plâns că mulți dintre romi verificau sacii de gunoi pe care îi desfăceau pe trotuare cu ajutorul bastoanelor, cârjelor și cuțitelor pe care le aveau la ei. Poliția, oficialii consiliului local și ofițeri de imigrație, din cadrul Ministerului de Interne, au percheziționat zona și au convins 14 persoane să se întoarcă în România.

————————————–

„Echipele de poliție din Westminster, în parteneriat cu Westminster City Council și alte agenții, au ridicat taberele din stradă, din Park Lane, ale unor oameni din Europa de Est. Chiar dacă se fac unele progrese, această problemă persistă.

Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane

————————————–

Începând din luna ianuarie, orice imigrant european aflat în ilegalitate pe teritoriul britanic și care este expulzat sau pleacă în mod voluntar din Marea Britanie, nu va mai putea intra în această țară timp de 12 luni, în cazul în care există o șansă de abuzare a sistemului.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!