Marea Britanie: „campioana europeană” a creşterii populaţiei

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 7 iulie 2014

Populaţia Marii Britanii a crescut cu 400.000 în decursul unui an, din cauza imigraţiei şi a natalităţii tot mai mari. Aceasta este cea mai ridicată rată de creştere înregistrată în rândul statelor europene, conform datelor Oficiului Naţional de Statistică, preluate de mai multe articole apărute în presa din regat, în 27 iunie. Ele anunţă cu îngrijorare că, în acest ritm, Regatul Unit ar putea ajunge să fie locuit de aproximativ 75 milioane de oameni, peste numai 25 de ani.

Marea Britanie a avut nevoie de doar 12 ani pentru a creşte numărul locuitorilor săi cu 5 milioane, din 2001 şi până în 2013. Populaţia ţării este acum de 64 milioane de oameni. Anterior, pragul de 5 milioane de locuitori în plus a fost atins în peste 37 de ani, scurşi din 1964 şi până în 2001, relatează cu îngrijorare Daily Mail.

Într-un top european al populaţiei, Marea Britanie se află pe primul loc, cu mult înaintea succesoarelor sale Italia şi Franţa, ale căror populaţii sunt mai numeroase cu doar 291.000 de persoane.

Londra este zona din Regatul Unit în care s-a înregistrat cea mai mare creştere în rândul populaţiei. Capitala britanică are acum 8,4 milioane de locuitori, conform ONS.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!