Marea Britanie, cea mai puternica economie europeana

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 27 decembrie 2013

Marea Britanie ar putea deveni prima putere economica din Europa pana in anul 2030, conform prognozelor Centrului pentru Cercetare Economica si a Mediului de Afaceri (Centre for Economic and Business Research – CEBR), citate de BBC si The Telegraph.

Economia britanica ar putea sa o depaseasca pe cea germana in mai putin de doua decenii ca urmare a cresterii continue a populatiei ce va determina o dezvoltare economica accelerata in Regatul Unit, sustin reprezentantii CEBR, un institut de studii economice cu sediul la Londra.

Marea Britanie va depasi performantele economice ale Frantei in urmatorii cinci ani, se apreciaza in  acelasi studiu intitulat Topul Mondial al Economiilor Nationale.

Economia  franceza ar urma sa isi inrautateasca evolutiile din cauza sistemului costisitor de taxe aflat in vigoare in aceasta tara si a dificultatilor economice din Zona Euro. Si Germania va suferi de pe urma dependentei sale de alte economii europene. Ea ar avea mai mult de castigat daca ar reveni la moneda nationala – marca germana – in defavoarea celei europene (euro), mai arata autorii prognozei.

Aprecierile optimiste referitoare la viitorul economic al Regatului Unit au fost impartasite si de reprezentantii Camerei Britanice de Comert (BCC). Ei au anuntat la inceputul lunii decembrie ca 2014 va fi anul in care Marea Britanie va reveni la performantele economoce inregistrate inaintea izbucnirii recesiunii din 2008.

La nivel mondial, China ar urma sa depaseasca pe SUA, prima economie a lumii, in anul 2028, se sustine in studiul recent World Economic League Table, realizat de CEBR. Predictia institutului britanic este mai pesimista decat a altor analisti, care au apreciat ca jonctiunea din varful clasamentului economiilor mondiale se va realiza mai repede.

Marea Britanie, desi va inregistra a doua cea mai rapida crestere economica din lume, se va afla in urma economiilor emergente ale Indiei si Braziliei, mai precizeaza cei de la CEBR.

 

 


Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!