Marea Britanie, condusă de o coaliție între conservatori și UKIP?

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 9 ianuarie 2015

David Cameron_Nigel Farage

Premierul David Cameron, lider al Partidului Conservator, și Nigel Farage, președintele partidului extremist UKIP, au refuzat să vorbească deschis despre un eventual parteneriat între cele două formațiuni politice după următoarele alegeri parlamentare, programate a avea loc în luna mai.

Premierul britanic a fost întrebat de două ori, în emisiunea Andrew Marr Show de pe canalul televiziunii naționale BBC1, dacă ar fi de acord să încheie o alianță cu naționaliștii de la UK Independent Party. El a evitat de fiecare dată să dea un răspuns clar, accentuând că nu poate face niciun comentariu despre posibilele coaliții ce vor avea loc după alegeri. „Nu mă gândesc la niciun fel de pact sau de înțelegeri cu alte partide. Doresc să conduc un Partid Conservator modern și apropiat de oameni care să câștige alegerile și să guverneze de unul singur această țară”, a spus Cameron.

În același timp, actualul premier a evitat să vorbească pe un ton critic față de partidul extremist condus de Farage, au observat cei de la ediția electronică a BBC News într-un articol publicat în primele zile ale acestui an. El a remarcat chiar că unii dintre membrii acestui partid anti-UE au uneori anumite viziuni „apreciabile”.

Liderul UKIP Nigel Farage a fost, de asemenea, rezervat când a fost interogat de reprezentanții televiziunii Sky News cu privire la alianțele posibile pe care le vizează după desfășurarea scrutinului din mai. El a negat deopotrivă că ar avea în vedere colaborări cu conservatorii sau cu laburiștii. Totuși, când a venit vorba de partidul condus de David Cameron, el a spus: „Nu cred că cineva știe ce se va întâmpla după alegeri…”

Analiștii cred că răspunsul său arată o schimbare de atitudine din partea liderului UKIP, după ce, la un interviu anterior, acesta a exclus pe un ton răspicat o înțelegere între el și actualul prim-ministru.

————————————–

 „Vreau ca țara noastră să redevină o țară democratică, să își recâștige puterea de control asupra propriilor ei frontiere. Trebuie să avem din nou capacitatea de a negocia în interes propriu, la nivel mondial. Iar pentru toate acestea avem nevoie de un referendum.”

Nigel Farage, liderul UKIP

————————————–

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!