Marea Britanie, cu ochii pe gimnastele românce

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 21 mai 2014

Antrenorii dar şi întreg staff-ul echipei de gimnastică a Marii Britanii vor să afle secretele fetelor antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang care au obţinut medalia de aur la Campionatul European de la Sofia. Aceştia spun că strategia lor pentru Jocurile Olimpice de la Rio este să analizeze cum au reuşit gimnastele românce să obţină note bune dar şi cum pot fi egalate performanţele lor. Astfel că, în viitor vor fi cu ochii pe gimnastele românce, scriu jurnaliştii britanici de la The Independent.

Sâmbătă, 17 mai, echipa feminină de gimnastică a României a câştigat medalia de aur la Campionatul European de la Sofia, cea de argint revenind lotului din Marea Britanie, iar cea de bronz echipei Rusiei.

Chiar dacă au fost pe locul doi, britanicii s-au arătat foarte mulţumiţi de rezultatele pe care gimnastele din Regat le-au obţinut, spun jurnaliştii de la The Independent. Dar, vor mai mult şi astfel sunt interesaţi de performanţa româncelor pe care vor să o egaleze.

Lotul britanic, format din Hannah Whelan, Becky Downie, Rebecca Tunney, Claudia Fragapane şi Ruby Harrold, s-a clasat pe locul doi câştigând medalia de argint la competiţia de la Sofia, cu un scor de 170.663, cu două puncte mai mic decât cel obţinut de echipa româncelor, de 172.754.

Roy Headey, şeful Federaţiei britanice de gimnastică, s-a arătat încântat de progresul britanicelor şi a precizat că intenţionează să studieze atent strategia României.

————————————–
Argintul este un rezultat important pentru echipa noastră. Suntem mereu cu ochii pe Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, iar performanţa de azi îmi dă încredere în legătură cu progresele pe care le-am făcut. Misiunea noastră de acum este să analizăm cum reuşeşte România să obţină aceste scoruri şi să vedem cum putem să facem îmbunătăţiri treptate astfel încât să ajungem şi noi la acel nivel. Este foarte plăcut să vedem cum a evoluat echipa astăzi, sub presiune”

Roy Headey, şeful Federaţiei britanice de gimnastică

————————————–

O altă medalie de aur a fost câştigată de Larisa Iordache, în finala de la sol. De asemenea, Larisa Iordache a mai luat medalia de argint în finala la bârnă şi medalia de bronz în finala de la sărituri, la Campionatul European de la Sofia. Tot duminică, junioarele Laura Jurcă şi Andreea Iridon au luat două medalii de argint la sărituri, respectiv bârnă. Ţara noastră a încheiat participarea la Europene cu nouă medalii, din care două de aur, cinci de argint şi două de bronz, obiectivul fiind câştigarea a trei-patru medalii.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!