Margaret Thatcher și… tinerețea

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 24 iulie 2015

margaretFostul premier britanic Margaret Thatcher obișnuia să facă „băi electrice”, care costau 600 de lire sterline fiecare, cu scopul de a combate efectele îmbătrânirii și pentru a-și menține un aspect fizic tineresc, potrivit unei noi biografii ce a fost scrisă de jurnalista americană Gail Sheehy.

Potrivit Daily Mail, Margaret Thatcher, fost premier britanic și fost lider al Partidului Conservator din Marea Britanie, apela la serviciile unei practiciene de origine indiană, în cabinetul căreia obișnuia să facă băi electrice, ce constau în ședințe de câteva minute într-o cadă plină cu apă, în care era administrat un curent electric de slabă intensitate (0,3 amperi), afirmă Gail Sheehy, a cărei biografie, intitulată „Daring: My Passages”, a apărut recent în Statele Unite.

Faptul că Margaret Thatcher folosea acest tratament bizar, despre care se spune că le ajută pe femei să își mențină un aspect fizic tineresc, a fost dezvăluit pentru prima dată într-un articol publicat de revista Vanity Fair în 1989.

Articolul spunea că acele băi electrice, care costau fiecare 600 de lire sterline, alături de alte tratamente, precum băi de nămol și aplicarea pe piele a unor uleiuri cu rol regenerator, relaxau sistemul nervos și eliberau corpul de „energiile blocate”. Jurnalista Gail Sheehy a acordat un interviu pentru Huffington Post în care a vorbit despre aceste practici bizare: „Încercam să înțeleg cum de poate avea 60 de ani – se afla în cel de-al 10-lea an al ei în funcția de premier și arăta cu 20 de ani mai tânără”.

Jurnalista americană spune că a mers la rândul ei în cabinetul practicienei indiene pentru a testa pe propria piele efectele faimoaselor băi electrice. Potrivit presei britanice, acea practiciană indiană se numea Veronique și avea cabinetul într-o reședință în stil victorian din vestul Londrei. Fostul premier conservator Margaret Thatcher, care a decedat pe 8 aprilie 2013, la vârsta de 87 de ani, va rămâne pentru totdeauna „Doamna de Fier” care a remodelat Marea Britanie cu un liberalism economic intransigent și a restabilit prestigiul internațional al țării.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!