Marian Vanghelie, arestat pentru 30 de zile

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 martie 2015

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă dimineața, în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Decizia luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Marian Vanghelie a fost reținut joia trecută pentru 24 de ore, după o zi întreagă de percheziții la locuința sa și la sediul primăriei pe care o conduce. Anchetatorii arată în ordonanța de reținere că edilul ar fi perceput un comision de 20% din valoarea contractelor încheiate de primărie. Joi dimineață, edilul a asistat la perchezițiile de la domiciliul său efectuate de DNA. Ulterior, timp de aproape opt ore, au avut loc percheziții la sediul Primăriei. În jurul orei 22:00, Vanghelie a fost dus cu mascații la sediul DNA, pentru audieri, iar o oră mai târziu, a fost emis un mandat de reținere pe numele său.

Totodată, procurorii anticorupție l-au reținut pe vărul lui Vanghelie, Mircea Sorin Niculae, asociat și administrator al mai multor firme, sub acuzații de complicitate la luare de mită și spălare de bani. Alte trei persoane au ajuns joi seară după gratii, respectiv Adrian Murgoci, Laura Ciocan și Sorin Ciocan, fiind acuzate de favorizarea făptuitorului și mărturie mincinoasă.

Și iubita lui Vanghelie, Oana Niculescu Mizil, este implicată în acest dosar. Ea a fost audiată joi la DNA, unde a dat explicații în dosarul lui Marian Vanghelie. Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale în cazul Oanei Niculescu Mizil, aceasta anunțând la ieșirea de la audieri că demisionează din Parlamentul României. În plus, iubita lui Marian Vanghelie a precizat că e însărcinată cu edilul sectorului 5.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!