Marica lipsește cu Feroe

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 27 martie 2015

575 maricaCiprian Marica a anunţat printr-un mesaj postat pe Facebook că nu va juca în meciul echipei naţionale a României cu Insulele Feroe, programat pentru 29 martie, în cadrul preliminariilor CE 2016, din cauza unei accidentări la genunchi.

„Îmi este foarte dor de echipa naţională. Mi-e dor de băieţi, de suporteri, de tot ce înseamnă atmosfera din preajma unui meci. Chiar şi de zilele lungi de cantonament de la Mogoşoaia. Din păcate, nu pot onora această convocare, pentru jocul cu Insulele Feroe. Viaţa de fotbalist nu e deloc uşoară, am suferit o accidentare la genunchi la un antrenament şi acum fac din nou tratament la clinica din Germania. Voi fi cu toată fiinţa mea alături de echipă”, spune el pe contul personal de Facebook.

Fotbalistul își sfătuiește colegii să fie atenţi cu selecţionata Insulelor Feroe, formație care a învins în deplasare reprezentativa Greciei. „Regret că lipsesc şi fiindcă meciul este unul de maximă importanţă. Am ajuns sus, dar ca să rămânem acolo trebuie să trecem şi de acest hop. Să nu uităm că această echipă a câştigat în Grecia. Să nu-i luăm de sus, să nu aşteptăm o ploaie de goluri, punctele vitale pentru noi se obţin cu un gol diferenţă”, crede Marica.

Jucătorul face un apel şi la suporteri să încurajeze necondiţionat echipa naţională. „Băieţii au nevoie de sprijinul vostru, dragi prieteni. De încurajările voastre, de susţinerea voastră până la capăt. Nu trebuie să ne aruncăm orbeşte peste un adversar doar pentru că în trecutul îndepărtat se punea doar problema golaverajului cu Feroe. Am muncit mult să ajungem aici şi trebuie să câştigăm punct după punct pentru a ne oferi o calificare. Sper să se audă încurajările mele strigate din îndepărtata Germanie: Hai, România!”, speră Marica.

Dovedind că amestecul lucrurilor nu este o problemă, jucătorul formaţiei Konyaspor i-a urat succes şi jucătoarei de tenis Simona Halep în meciul cu Serena Williams din semifinalele turneului de la Indian Wells. „Aceeaşi încurajare venită din suflet şi pentru un alt «tricolor», Simona Halep. Baftă multă, Simona, sper s-o învingi pe Serena. Indiferent de scorul final, meriţi toate felicitările pentru modul în care ai făcut America, lumea întreagă, să vorbească din nou despre România. Şi pentru că ai făcut site-ul WTA să deschidă zilnic cu loviturile tale”, a menționat absentul naționalei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!