Marica, salariu imens!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 aprilie 2015

576 marica

Ciprian Marica are nesperata șansă să dea lovitura din punct de vedere financiar. Căpitanul echipei naţionale, acum sub contract cu turcii de la Konyaspor, a primit o propunere extrem de avantajoasă din Emiratele Arabe Unite. Fostul jucător al lui Şahtior, VfB Stuttgart şi Schalke 04, are șansa să câştige o sumă importantă de la Al Ahli Dubai, clubul antrenat de Cosmin Olăroiu.

Roy Aitken, directorul sportiv al lui Al Ahli, i-ar fi contactat deja pe oficialii lui Konyaspor pentru a le cere primele amănunte despre eventuala sumă de transfer pentru Ciprian Marica. Răspunsul turcilor cu care românul mai are încă un an şi trei luni de contract nu a fost chiar pe placul arabilor: Konyaspor a cerut 5 milioane de euro pentru român. Negocierile purtate de Aitken, fost fotbalist în echipa naţională a Scoţiei, cu meciuri pe banca lui Aston Villa şi Birmingham din postura de antrenor, au fost sistate pentru moment şi ar putea fi reluate la vară, înaintea ultimului an de contract între Ciprian Marica şi Konyaspor.

Arabii ar fi gata să-i ofere lui Marica un salariu de 3 milioane de euro, dacă ar veni liber de contract la Al Ahli, cu un milion mai mult decât suma pe care o câştigă acum în Turcia. Este mai mult decât probabil ca Roy Aitken să fi acţionat pentru aducerea lui Ciprian Marica la recomandarea lui Cosmin Olăroiu. Scoţianul este unul dintre prietenii antrenorului român la clubul din Dubai, fiind și cel care l-a apărat în mod public pe acesta când românul a fost criticat de fanii actualei sale echipe. „Are o mentalitate de învingător şi ştie cum e să câştigi titluri, se potriveşte pentru obiectivele noastre”, a spus Aitken despre Olăroiu.

Până în 2009, Ciprian Marica a fost cel mai scump transfer din istoria lui VfB Stuttgart, nemții plătind celor de la Şahtior Doneţk 8 milioane de euro în 2007.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!