Marinari români, morți în Bahamas și Malaiezia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 14 ianuarie 2016

Un marinar român a murit în Bahamas, după ce a acuzat o criză de ficat și a fost transportat de urgență cu elicopterul la o unitate medicală, însă nu a mai putut fi salvat, el decedând din cauza problemelor medicale.

 „La cumpăna dintre ani, Petru A.I., în vârstă de 39 ani, din Constanța, șef mecanic pe nava Montreal, sub pavilion Liberia, a avut o criză de ficat, acesta fiind transportat de urgență cu elicopterul la spitalul din Nassau/Bahamas”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor, preluat de Mediafax.

Conform sursei citate, șeful mecanic nu a mai putut fi salvat, el decedând în spitalul din Nassau din cauza problemelor medicale.

Un alt marinar român a murit la sfârșitul anului trecut, iar altul a fost grav rănit, după ce au fost loviți de o mașină într-un port din Malaiezia.

La 29 decembrie, Andrei P. (37 de ani), comandantul navei Balsa, sub pavilion Marshall Islands, și Cosmin A. (34 de ani), ofițer mecanic 1 pe aceeași navă, reveneau pe vas, când au fost loviți de o mașină de transport marfă în interiorul portului Penang din Malaiezia.

În urma accidentului, comandantul a suferit o hemoragie internă, iar ofițerul mecanic 1, mai multe fracturi și leziuni. Ei au fost transportați la spital, unde comandantul a încetat din viață. Celălalt navigator a fost grav accidentat, starea sa fiind stabilă inițial, dar înrăutățindu-se după câteva zile.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!