Marius Vizer a demisionat

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 iunie 2015

vizerMarius Vizer şi-a anunţat, la finalul săptămânii trecute, demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei SportAccord, care reuneşte federaţiile olimpice şi non-olimpice, for pe care îl conducea din 2013.

Vizer fusese reales pentru un nou mandat în aprilie, dată la care a afirmat că preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, blochează activitatea forului pe care românul îl conduce din 2013. De obicei, CIO organiza şedinţe ale Comitetului Executiv în timpul întrunirilor SportAccord, însă de această dată nu a mai făcut-o.

De asemenea, CIO a interzis reprezentanţilor oraşelor candidate pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 să participe la întâlnirea SportAccord.

Totodată, Vizer a criticat Agenda 2020 a CIO, care a fost aprobată în decembrie, şi prin care se doreşte ca Jocurile Olimpice să devină mai atractive pentru spectatori, oraşe candidate şi sponsori. „Agenda 2020 cu greu aduce un beneficiu real sportului, federaţiilor internaţionale sau sportivilor”, a spus Vizer.

În scrisoarea de demisie, Vizer a anunțat că de acum încolo se va dedica judo-ului, el fiind preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!