Marko Attila, fără imunitate

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 5 decembrie 2014

Deputatul UDMR Marko Attila a rămas, miercuri, fără imunitate, după ce colegii săi parlamentari au votat în favoarea solicitării DNA de ridicare a imunității sale în dosarul Bica. 171 de deputați au votat în favoarea cererii DNA de avizare a arestării preventive, iar 111 deputați au votat împotrivă, potrivit Realitatea TV.

Pe 21 noiembrie, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Koveși, a cerut Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului UDMR, în dosarul în care fosta șefă DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv pentru abuz în serviciu, în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren din București. Marko Attila este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu. El era, la data faptelor, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Pe de altă parte, pe 26 noiembrie, Marko Attila a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un alt dosar privind retrocedările unor imobile, care a fost început de DNA în urmă cu patru ani. În vârstă de 46 de ani, deputatul UDMR este la primul mandat în Parlamentul României.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!