Mărturia impresionantă a unui prieten al familiei Bodnariu (în exclusivitate pentru Diaspora Românească)

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Diaspora în lume pe data 17 ianuarie 2016

uk-protest-al-romanilor-din-londra-ambasada-norvegiana5

După ce i-au fost luați copiii, Marius și Ruth Bodnariu au primit mai multe avertismente din partea oficialilor norvegieni să înceteze să mai dea declarații presei. Am găsit, în schimb, un prieten al familiei care a fost de acord să ne dea mai multe amănunte în legătură cu ceea ce se întâmplă în Norvegia cu copiii imigranților.

Acesta a ținut să-și păstreze anonimatul pentru a nu avea și el soarta lui Marius Bodnariu, având în vedere faptul că locuiește în Norvegia și are și el copii. De altfel, acesta a menționat că intenționează să părăsească cât mai rapid această țară, speriat de ceea ce li s-a întâmplat soților Bodnariu. Iată mărturia acestui român:

—————————————

„Îl cunosc pe Marius din copilărie și am ­amintiri haioase cu el dintr-o tabără în­ care am mers împreună. Mai târziu, am c­unoscut-o și pe Ruth, în perioada cât a ­lucrat în România, și mi s-a părut o per­soană foarte sensibilă. Când am aflat ce li s-a întâmplat, eram p­lecat de acasă de câteva zile și urma să­ mă întorc. Așteptam, mai ales, să îmi sal­ut copiii, iar pe cea mică să o iau în b­rațe și să ne bucurăm de revedere. Mi-am­ dat seama că pentru Marius și Ruth înto­arcerea acasă este una dureroasă pentru ­că nu mai au pe cine să ia în brațe. Chi­ar așa: ce organizație apără dreptul păr­inților de a-și lua copiii în brațe?

Din punctul meu de vedere, pentru că ­eu cred că cunosc cazul destul de bine, atunci când vine vorba de dreptul părinț­ilor, în Norvegia nu există democrație. O de­mocrație presupune că fiecare putere est­e cenzurată de o alta. În cazul nostru, p­uterea Barnevernet nu are nicio altă pute­re care să i se opună. Dacă minorii spun c­eva, atunci autoritățile statului iau măs­uri. Ce spun părinții nu prea contează. ­Asupra lor planează prezumția de vinovăție. Un copil a fos­t întrebat „cu ce te bate” fără să mai f­ie întrebat dacă este bătut. Acest servi­ciu care face un puternic deserviciu No­rvegiei este sprijinit de batalioane de „informatori” – majoritatea educatorilor­ îi trag de limbă pe copii despre ce se întâmplă acasă, așa că mulți părinți sta­u cu frica în sân.

 

trimiteri-sus-4

Cinci copii

Protest de amploare al românilor în Londra: NU NE FURAȚI COPIII!

Parlamentul leton către UK: „Nu ne mai confiscaţi copiii!”

COPILUL MEU. SAU NU?

trimiteri-jos-4

 

Este interesant că în Norvegia, statul­ este de fapt un (s)TĂTUC care știe cum trebuie crescut un copil. Cu toate că Barnevernet, teoretic, intervine prin luarea­ copiilor doar în cazul unor abuzuri gra­ve, realitatea este că pentru motive puerile părinții pot rămâne fără copii. Ved­eți cazul recent al familiei de români c­u doi copii, dar și cazul unui copil de 9 l­uni cu părinți cehi, internat în spital ­cu o boală gravă din naștere, pe care Barnevernet vrea să îl ia din spital, punându­-i viața în pericol.

Prin toate astea nu vreau să spun că ­Marius și Ruth sunt nevinovați, ci doar ­că legea norvegiană prevede și alți pași­ premergători îndepărtării copiilor din familie, pași care, dacă aveau loc în ace­st caz, era salvată o familie. Lipsa uno­r proceduri legale clare care să fie și ­respectate, în acest caz, mi se pare strigătoare la cer, iar atotputernicia Barnevernet este o expresie a unei dictaturi a­ fundamentalismului laic, cum bine spun­ea cineva. Toate acțiunile Barnevernet sun­t făcute în „interesul superior al copil­ului”, fără ca cineva să mai țină cont și­ de interesul familiei.

Sau probabil că familia în Norvegia nu m­ai există, pentru că familia suntem noi,­ statul – Barnevernet!”

—————————————

Autor articol: Gelu Irimia


Etichete: , , , ,

Comentarii

10 pareri la “Mărturia impresionantă a unui prieten al familiei Bodnariu (în exclusivitate pentru Diaspora Românească)”

 1. Diaspora Românească: Mărturia unui prieten al familiei Bodnariu | agnus dei - english + romanian blog Spune:

  […] CITESTE mai mult aici – http://www.diasporaro.com/marturia-impresionanta-a-unui-prieten-al-familiei-bodnariu-in-exclusivitat… […]

 2. Mărturia impresionantă a unui prieten al familiei Bodnariu (în exclusivitate pentru Diaspora Românească) – Diaspora Romaneasca | Christ4roNews Spune:
 3. SILVIA BORA Spune:

  BARNEVERNET ? ATITUDINE NAZISTA TREBUIE LUATE MASURI DRASTICE INPOTRIVA ACESTEI INSTITUTII CARE CONTINUA SA DISTRUGA ATITEA FAMILII ! NU POT SA-MI INCHIPUI DUREREA UNEI MAME IN CAZUL LUI RUTH SI A ALTOR MAME CARORA LE-A SMULS BARNEVERNETUL DRACESC COPIII DIN BTATE !!!!!!!!CEVA INCREDIBIL !!!!!!!!!!!

 4. OrosViorica Spune:

  Copii sant un dar de la Domnul pentru părinți!!!!
  Aceștia cresc frumos și bine în sânul familiei!!!! Cei Cei cinci copii aparțin lui Marius și Rut!!!
  Barnevernet sa ii înapoieze cât mai curând.
  Altfel Dumnezeu va lupta pentr ei!!!!

 5. Diaspora Românească: Mărturia impresionantă a unui prieten al familiei Bodnariu | Life Mission Spune:

  […] După ce i-au fost luați copiii, Marius și Ruth Bodnariu au primit mai multe avertismente din partea oficialilor norvegieni să înceteze să mai dea declarații presei. Am găsit, în schimb, un prieten al familiei care a fost de acord să ne dea mai multe amănunte în legătură cu ceea ce se întâmplă în Norvegia cu copiii imigranților. Acesta a ținut să-și păstreze anonimatul pentru a nu avea și el soarta lui Marius Bodnariu, având în vedere faptul că locuiește în Norvegia și are și el copii. De altfel, acesta a menționat că intenționează să părăsească cât mai rapid această țară, speriat de ceea ce li s-a întâmplat soților Bodnariu. Iată mărturia acestui român: Continuarea pe http://www.diasporaro.com […]

 6. Kraus G. Spune:

  Nu va suparati ,dar eu chiar vreau sa spun ca parintii Bodnariu sunt nevinovati !Copilasii nu au prezentat urme de palma la fund sau urechiuse inrosite ,acestea fiind singurele corectii-cateodata -aplicate!Frapant este ca infamul Barnevernet spioneaza familii prin copii !Batator la ochi este si faptul ca ´´parintii agresivi ´´sunt lasati in pace nu primesc nici o pedeapsa .Ma rog -si lupt in felul meu -ca aceasta familie sa aiba castig de cauza iar ´´barnevernezii´´sa dispara de pe fata pamantului !

 7. Lund Spune:
 8. Cunga Oana -Ramona Spune:

  Nu poti sa mai dai o palma la fund copilului tau ca vin cei dela protectia copilului si iti iau copii de langa tine . Nu mise pare corect ce se intampla in ziua de azi Este de strigat la cer ca la autoritati degeaba strigam fiecare face cum vrea el .Sper din suflet sa se faca dreptate , ??

 9. Lana Spune:

  Si eu sunt mama. Si eu mi-am educat copilul: cu vorba, nu cu palma. Da, sunt de acord sa actionezi spre binele copilului, si nu spre binele „mamei”. In afara de asta, te-ai dus intr-o tara straina, respecti legile lor. Nu-ti convine, du-te acasa. Nu te-apuci sa le schimbi tu legile lor. Punct.

 10. dorian Spune:

  ….doar ca,stimata doamna Lana, ati uitat sa observati ca acest Barnevernet ,nu respecta nici un fel de lege nici statal-norvegiana ,nici morala.
  prin urmare parintii nu pot fi incriminati de calcare de lege.
  si apoi daca parintii sunt niste criminali carora ,trebuie sa le rapesti copii in doi timpi si trei miscari, cu ce sunt vinovati cei mici incit au ajuns sa fie separati? sau se maninca si astia intre ei?
  iar apoi daca s-a impus scoaterea copiilor din familie, cum explicati faptul ca familia largita nu a fost consultata ,intrebata daca nu vor sa primeasca ea pe cei mici?
  astea sunt doar citeva aspecte care adeveresc cu prisosinta ca Barnevernet e o lume ,mai degraba a celor faradelege decit a celor cu lege.
  la fel de bine as putea argumenta solid ca acesti oameni sunt mai degraba infractori decit protectori.
  cam astea ar fi. e bine sa fim documentati cit de cit cind ne apucam sa scriem pe aici

Spune-ti si tu parerea!