Mărul. Cu coajă sau fără?

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 1 aprilie 2016

Obișnuiești să cureți coaja merelor, mai ales când le dai copiilor să le consume?

Nu ar trebui să faci acest lucru, asigură experții citați de worldhealthinfo.net. Potrivit acestora, în coaja merelor se află o mulțime de nutrienți.

Coaja merelor conține jumătate din cantitatea totală de fibre pe care le conține aceste fructe, iar coaja lor aproape o treime din nutrienți. Prin urmare, este bine să consumați merele cu tot cu coajă. Evident, după ce o spălați foarte bine.

Există însă și mere pe care ar fi bine nu doar să nu le consumați cu coajă, ci mai bine să nu le mâncați deloc. În supermarket, în cazul merelor de export, veți vedea pe etichetă diverse coduri. Trebuie să le evitați pe cele care încep cu 8, scrie csid.ro, deoarece acestea au fost modificate genetic. Puteți consuma merele care au coduri formate din 4 cifre și care încep cu 3 și 4. Acestea au fost crescute prin metode convenționale, adică au fost stropite cu pesticide, de aceea este important să le spălați foarte bine. Cele mai bune mere sunt cele care au codul ce începe cu 9. Acestea au fost crescute organic, sunt ecologice. Mai scumpe, dar mai sănătoase, asigură experții.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!