Masă gratuită pentru toţi copiii din stagiul I al şcolilor primare engleze

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Educaţie şi învăţământ pe data 17 martie 2014

Toţi copiii care urmează cursurile claselor pregătitoare (Reception) sau ale primelor două clase din şcoala primară pe teritoriul Angliei vor beneficia de o masă caldă gratuită începând cu anul şcolar următor, a confirmat liberal-democratul David Laws, ministrul de stat al şcolilor în Guvernul de la Londra.

Statul britanic va ajuta astfel toate familiile cu copii având vârste între cinci şi şapte ani, suportând costuri de aproximativ 400 lire sterline pe an pentru asigurarea hranei zilnice a celor mici, în şcolile de stat, a informat BBC News în ediţia online din 9 martie.

Propunerea de a asigura gratuit masa zilnică tuturor elevilor din stagiul întâi al şcolilor primare din Anglia a fost lansată în septembrie anul trecut de vicepremierul Nick Clegg, lider al Partidului Liberal Democrat care face parte din actuala coaliţie de guvernământ de la Londra. Guvernanţii au precizat că au prevăzut în acest scop fonduri de 150 milioane de lire sterline pentru a fi investiţi în bucătăriile şi spaţiile de servire a mesei ale unităţilor de învăţământ.

Măsura a fost caracterizată ca „un fapt pozitiv de o însemnătate majoră” pentru cei mai mici elevi din sistemul de învăţământ de către ministrul  David Laws. „Am alocat fonduri substanţiale într-o perioadă de austeritate, cu convingerea că facem ceva important…”, a mai adăugat reprezentantul guvernului într-un interviu acordat în emisiunea radiofonică Pienaar’s Politics.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!