Masacru într-o școală din Pakistan

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 19 decembrie 2014

Zeci de studenți și profesori au fost uciși în Pakistan, marți, după ce talibani înarmați au luat ostatici sute de persoane într-o școală publică militară din orașul Peshawar, situat în nord-vestul țării. Atacul a fost revendicat de o facțiune a talibanilor pakistanezi, Mișcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare islamistă rebelă din țară, ca răzbunare față de ofensiva militară în curs împotriva sa, în bastioanele din zonele tribale din apropiere de Peshawar.

Un reprezentant al poliției locale susține că bilanțul victimelor ar putea crește. Acesta a declarat că a auzit o explozie puternică, putând indica faptul că unul sau mai mulți atacatori ar fi putut să detoneze bombe artizanale pe care le purtau asupra lor. India Today relatează că cel puțin 104 persoane au fost omorâte. AFP transmite că cel puțin 80 de studenți și profesori au fost uciși de talibanii pakistanezi, în timp ce Reuters scrie că, dintre victimele ucise, cel puțin 16 ar fi copii.

Armata din Pakistan poartă de mai multe săptămâni o ofensivă de amploare împotriva TTP, un aliat al rețelei teroriste Al Qaida și care a lansat un jihad contra Guvernului de la Islamabad în 2007.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!