Mascații au bătut la ușa Ploieștiului

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 28 noiembrie 2014

560 capra

Clubul Petrolul Ploieşti a intrat oficial în atenţia procurorilor DIICOT. Anchetatorii cred că s-au comis infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Conform instituției mai sus menționate, prejudiciul se ridică la peste 15 milioane de euro şi ar fi fost realizat prin sume mari de bani care au intrat în club şi asupra cărora s-au operat deduceri ilegale de TVA.

Astfel, la prima oră a dimineții, patronul Dan Capră a fost luat de mascați chiar de acasă şi a fost dus să dea declaraţii, iar casa i-a fost percheziţionată. Percheziții s-au efectuat şi la sediul clubului Petrolul. Alături de patron mascaţii i-au dus la audieri şi pe fratele său, Nicolae Capră, dar şi pe Marius Bucuroiu, directorul economic al clubului Petrolul. Procurorii au motive să creadă că inclusiv soţiile celor doi fraţi sunt implicate în infracţiuni, deţinând firme prin care s-au derulat diverse operaţiuni financiare fictive. Cele două femei sunt, desigur, la fel ca şi soţii lor, la sediul DIICOT Ploieşti.

Lucrurile nu se opresc aici, pentru că în cazul acestui dosar se realizează “percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane, specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani”. Site-ul DIICOT oferă și detalii legate de aceste momente:

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro”, spune sursa citată.

Comunicatul mai specifică faptul că “la sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii”.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!