Măsuri de resuscitare a economiei post-referendum

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 12 iulie 2016

uk-scadere-impozit

Ministrul britanic al Afacerilor, Sajid Javid, a declarat miercuri că Guvernul ar trebui să introducă un set de reduceri de impozite pentru companii şi persoane fizice pentru a atenua impactul încetinirii economiei ca urmare a deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, informează Financial Times.

De asemenea, Sajid Javid a subliniat că Guvernul britanic trebuie să-şi modifice priorităţile de la reducerea deficitului spre stimularea creşterii economice, scrie Agerpres.

În urmă cu câteva zile, ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a anunţat că a abandonat obiectivul său de a transforma deficitul bugetar în suplus începând din 2020. De asemenea, George Osborne a cerut reducerea impozitului pentru companii de la 20 la 15%, cel mai mic nivel din rândul principalelor economii ale lumii.

Într-un interviu acordat Financial Times, Sajid Javid şi-a prezentat propriu său plan în cinci puncte destinat stimulării economiei, care include reduceri de impozite pentru companii şi persoane fizice. Pe lângă scăderea impozitului pentru companii la 15%, susţinută de ministrul britanic de Finanţe, Sajid Javid a propus dublarea ajutoarelor pentru cercetare şi dezvoltare, scutirea de la plata impozitelor a noilor maşini şi echipamente precum şi majorarea la 1.000 de lire a pragului de la care persoanele fizice încep să plătească impozite pe venit, potrivit Agerpres.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!