Masuri sporite de securitate in aeroporturile britanice

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 17 ianuarie 2010

Intr-o perioada de aproximativ trei saptamani, pe aeroportul Heathrow urmeaza sa fie introduse scanere corporale complete. Alte masuri sporite de securitate includ verificarea mai multor pasageri ca pana acum si folosirea pe scara mai larga a mijloacelor de detectie a explozibililor. Masurile sunt luate ca urmare a tentativei de a se arunca in aer un avion ce decolase cu destinatia Detroit, SUA.

 

Noile masuri de securitate din aeroporturi

Vorbind in Camera Comunelor, secretarul de stat Alan Johnson a subliniat noile masuri de securitate care vor fi puse in aplicare pe aeroporturile din Marea Britanie.

Primele scanere corporale complete vor fi introduse pe Aeroportul Heathrow intr-o perioada de trei saptamani. In timp, acestea urmeaza a fi folosite pe scara mai larga in toate aeroporturile din Marea Britanie.

De asemenea, pana la sfarsitul anului toate aeroporturile vor fi obligate sa introduca dispozitive de detectare a explozibililor.

Guvernul este in discutii cu industria de aeroport in ceea ce priveste cel mai bun mod de a face toate astea, care va include un cod de practica ce se ocupa de aspectele operationale si a vietii private implicate.

De asemenea, vor fi verificati mai multi pasageri, dar si mai multe bagaje de mana in scopul detectarii explozibililor.

La fel ca si in cazul obligativitatii sistemelor de detectie, pe aeroport vor fi intalnite si mai multe unitati canine capabile sa descopere eventualele persoane care poarta asupra lor sau in bagaje dispozitive explozive.

BAA, compania care exploateaza Aeroportul Heathrow si o alta serie de aeroporturi, a incepuit instruirea personalului de securitate in „aplicarea tehnicilor de analiza comportamentala”. Acest lucru ii va ajuta pe angajati sa detecteze pasagerii care par a se compoarta neobisnuit si de a face asupra lor un control personal suplimentar.

De asemenea, este luata in calcul si folosirea unor profile vizate, dar deocamdata aceasta varianta a ramas la stadiul de examinare.

Secretarul de stat Alan Johnson a declarat: „Vom lua in considerare toate problemele existente, fiind constienti de preocuparile legate de libertatile civile, constienti ca identificarea pe baza de profile are limitarile sale, dar si constienti ca avem obligatii imperative legate de protectia vietii oamenilor si a libertatii”.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!