Matei, relansare la Luțk

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 7 aprilie 2014

529 florentin mateiFlorentin Matei a fost considerat unul dintre cele mai bune produse ale academiei de fotbal a Stelei. La 15 ani era în probe la Liverpool, dar părinţii au considerat că este prea tânăr pentru un asemenea transfer. A continuat la academie, dar a dezamăgit. În 2011 a plecat din Ghencea. A încercat în Italia, la echipele de juniori ale Fiorentinei şi Cesenei, dar nici acolo nu a putut să se impună.

În toamna anului trecut, Florentin Matei a semnat un contract cu Volyn Luţk, echipă la care este legitimat şi un al român, Eric Bicfalvi. Mijlocaşul de 20 de ani a jucat în nouă meciuri şi a strâns peste 600 de minute în teren. A înscris un gol şi a dat o pasă de gol, dar este departe de a fi considerat un jucător de bază.

Fostul junior al Stelei a fost titular în ultima etapă din Ucraina, 0-0 cu Vorskla Poltava, dar a fost înlocuit în minutul 77.

La început, calităţile lui Florentin Matei l-au încântat pe patronul Stelei, care se declara convins că acesta va deveni cel mai scump jucător din istoria clubului din Ghencea.

„Acum, nu mă mai înşel. Am fost şi eu şi l-am văzut la antrenament. O să fie cel mai mare jucător scos de Steaua. Exact ca Hagi, are acelaşi stil, şi cum loveşte mingea, şi cum driblează. Ăsta va fi noul Hagi. Cică e mai bun ca Hagi. El va fi noul Hagi, cred că voi lua pe el 70 milioane de euro peste câţiva ani”, spunea la acea vreme Becali.

Florentin Matei a fost considerat de antrenorii Stelei din acea perioadă prea fragil pentru echipa mare. Becali a decis să-i arate uşa mijlocaşului, care şi-a încercat norocul în Italia, la Fiorentina şi Cesena, dar şi în Franţa, unde a rămas câteva lui la Bastia. „Dacă ăsta ajunge fotbalist, eu îmi tai capul. Nu s-a născut fotbalist, el s-a născut să jongleze mingea. Matei n-are nici forţă, nici viteză”, cam așa s-a schimbat discursul patronului când a decis să renunțe la Matei.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!