Maxim, certat cu șefii de la Stuttgart?

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 6 martie 2015

572 maximPresa nu încetează să-l ceară pe Alexandru Maxim în teren și spune că „echipei i-ar prinde bine creativitatea lui”, și la fel spun și suporterii. Doar că antrenorul Stuttgartului, Huub Stevens, se încăpăţânează să-l lase pe bancă. Ba iritat de insistenţa jurnaliştilor, tehnicianul olandez şi-a pierdut răbdarea: „Lăsați-mă, dar întrebaţi-l pe Maxim de ce nu joacă!”, a spus el.

Nici măcar mijlocaşul în vârstă de 24 de ani nu vrea să dezlege misterul. „E furios pe Stevens fiindcă nu-l acceptă aşa cum este”, spune cotidianul Stuttgarter Nachrichten. Așa cum am mai spus, adică mai puţin prezent în faza defensivă, principalul reproș la adresa sa.

Însă jurnaliștii publicației au mai aflat ceva. Mai precis, au descoperit că în decembrie, când i s-a refuzat transferul la Swansea, românul ar fi avut o discuţie extrem de aprinsă cu şefii clubului. „Atitudinea lui n-a plăcut conducerii”, susţine acum Stuttgarter Nachrichten, care insinuează că ar putea să fie chiar răspunsul la întrebarea „De ce nu joacă Maxim?”.

Maxim a reușit șapte goluri şi 12 pase de gol în sezonul trecut pentru VfB, contribuind decisiv la evitarea retrogradării. Anul acesta a jucat 174 de minute în cele 10 meciuri din acest sezon de Bundesliga cu Stevens pe bancă, iar contractul său expiră în 2017. În ceea ce-i privește pe fani, iată câteva dintre părerile acestora: „Trezeşte-te, Herr Stevens! Introducerea lui Maxim ar putea surprinde pozitiv”, spune unul dintre ei, „Maxim şi Kostici ar trebui să fie titulari. Cu 12 remize nu vom evita niciodată retrogradarea”, consideră un altul, și „Când Maxim a jucat, am fost periculoşi măcar la fazele fixe. Avem vreunul mai bun? Gentner, Hlousek, Harnik sau Leitner? Până acum, nimic n-a funcţionat”, conclude un al treilea.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!