Maxim, in top

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 18 noiembrie 2013

Alexandru Maxim se afla pe un onorabil loc 27 dintr-un top care cuprinde cei mai buni jucatori din primele cinci campionate ale Europei. In total, au fost luati in calcul nu mai putin de 1.351 de fotbalisti.

Fostul mijlocas al Pandurilor se afla la cel mai bun sezon din cariera. Pentru Romania, asta inseamna revenire unui „tricolor” in topurile celor mai buni din Europa. Maxim a devenit jucator de baza la VfB Stuttgart, acolo unde aproape toate fazele de atac il includ. Cifrele adunate de roman in acest inceput de sezon sunt impresionante.

Intr-un top facut de whoscored.com pentru primele cinci ligi ale Europei, cifrele lui Maxim i-au asigurat locul 27, peste jucatori mult mai cunoscuti ca Tevez, Sanchez, Gerrard sau Fabregas. Pentru evolutiile din campionat, Maxim a avut o medie a notelor de 7.71. Primele trei locuri in acest clasament sunt ocupate de Ribery – nota 8.44, Lionel Messi – 8.34 si Cristiano Ronaldo – 8.23.

La Stuttgart, Maxim a avut 10 aparitii, in care a reusit patru goluri si sase asisst-uri – printre cele mai multe din Europa. De asemenea, mijlocasul de 23 de ani a avut o medie de 1.2 suturi pe poarta, per meci, si o rata de reusita a paselor de 75.8.


Etichete: , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!