Maxim, lăudat

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 3 aprilie 2015

576 maximAlex Maxim, românul lui Stuttgart, a contribuit decisiv la victoria echipei sale cu 3-1 în faţa lui Eintracht Frankfurt, marcând un gol şi oferind o pasă de gol.

El a fost declarat de publicaţia Kicker jucătorul etapei 26 în Germania, o performanţă extraordinară într-o ligă în care evoluează fotbalişti consacraţi ca Robben, Goze, Reus sau Huntelaar.

„Părea că au trecut ani de când şi-a arătat ultima dată clasa individuală. Şi pentru o bună perioadă de timp, a părut că nici în meciul cu Eintracht Frankfurt, Alexandru Maxim nu va putea să-şi pună amprenta asupra evoluţiei echipei. Golul egalizator a fost momentul de cotitură al meciului şi punctul în care Maxim şi-a luat în sfârşit haina de conducător. A pasat pentru golul doi marcat de Ginczec cu un lob excelent peste apărarea lui Eintracht, iar apoi a marcat chiar el pentru 3-1 şi a blocat un gol de 2-3, respingând cu capul de pe linia porţii”, a notat Kicker.

După o perioadă în care se părea că şi-a pierdut forma de anul trecut, Alexandru Maxim a ieşit din nou la spectacol în ultima etapă recent încheiată în Germania. Titularizat de Huub Stevens, românul a început prestația de vis în minutul 66, când a dat o pasă de geniu peste apărarea oaspeţilor, lăsându-l singur cu portarul pe Ginczek, acesta din urmă aducând-o pe Stuttgart în avantaj.

În minutul 80, după o acțiune pe partea stângă a lui Kostic, Maxim a primit o pasă de la el în mijlocul careului şi l-a executat pe Trapp, punând la punct victoria şvabilor.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!